Update Wervelkollom cursussen I update WK info
Power en krachttraining voor de wervelkolom.  

Inleiding

Bij klachten aan de wervelkolom worden steeds meer verschillende therapieën aangeboden. Coretraining, stabiliteitstraining, rugscholing, zooltjes in schoenen, buikspieroefeningen, manuele therapie in al zijn variaties, supplementen en noem maar op. Het aantal rugklachten neemt procentueel echter nog steeds toe, ondanks de ruime belangstelling van de verschillende disciplines in de gezondheidszorg.
De belangstelling voor de actieve revalidatie is bij de verschillende therapeuten enorm groot, bij de patiënten is het enthousiasme lijkt wel minder. Sporters begrijpen allemaal dat beweging en training de enige mogelijkheid is. Rust en passieve maatregelen zijn de slechtste vorm van therapie denkbaar. De romp weer belastbaar maken voor de strijd tegen de zwaartekracht in al zijn facetten en onder alle omstandigheden, is de uitdaging welke de patiënt en therapeut moeten aangaan.

De romp (core of powerzone) weer belastbaar maken betekend oa.

  • zware lasten weer kunnen tillen
  • plotselinge bewegingen weer kunnen stabiliseren
  • lichte lasten kunnen controleren
  • onder vermoeidheid kunnen reageren
  • reactief (zonder na te denken) kunnen handelen
Om hieraan te kunnen voldoen zal het actieve bewegingsapparaat onder al deze omstandigheden de wervelkolom moeten kunnen sturen. Een zekere vorm van kracht zal aanwezig moeten zijn om de strijd met de zwaartekracht aan te kunnen, uithoudingsvermogen zal lokaal voldoende moeten zijn om de actieve stabiliteit in zit en stand te kunnen waarborgen en snelle contracties (power) zullen moeten worden aangeleerd teneinde bij snelle, verwachte en onverwachte bewegingen, het passieve bewegingsapparaat te kunnen ontlasten.

In de revalidatie van de wervelkolom, zoals die bij het IAS wordt aangeboden, zijn in de cursus nieuwe onderdelen ingebouwd. Complexe of compound oefeningen, waarbij de nadruk ligt op de combinatie van kracht, uithoudingsvermogen en snelheid. Bij deze trainingen wordt gebruik gemaakt van losse schijven en dumbbells. Deze oefeningen kunnen zowel bij a-specifieke als specifieke rugklachten worden toegepast. De transfer naar de dagelijkse activiteiten is het uitgangspunt van de diverse oefeningen. De analyse van de belastbaarheid en functies van de patiënt of sporter zijn bepalend voor de uitvoering.


 inleiding
 voor wie?
 docent
 programma
 cursusduur
 plaats
 wanneer
 kosten
 inschrijving
 benodigdheden
Voor wie?

Voor mensen welke de wervelkolom cursus al hebben gevolgd is er een aparte dag cursus (Up date wk) over deze nieuwe en aanvullende trainingsvorm. In de basiscursus van 4 dagen worden deze vormen geintegreerd.


 ^
Docent
De cursus staat onder leiding van: Bert A.M. van Wingerden PhD.,PRT.,ATC. Professor in Sports Physical Therapy and Sportscience, City University Los Angeles, CA. USA. Director of IAS.

Plaats
IAS Postgraduate Study and Research Center
Deken Schmerlingstraat 15 - 15a, 5841 AM Oploo

 ^
Wanneer
Op het inschrijfformulier vindt u de eerst volgende periode wanneer deze cursus plaats zal vinden.

Cursusduur
1 dag

Kosten en inschrijving

De totale kosten bestaan uit inschrijf- en cursusgeld.
(zie inschrijfformulier voor prijzen)

incl. klapper met syllabus, koffie en thee (excl inschrijfgeld).

Inschrijving via inschrijfformulier en na overmaking
van inschrijfgeld op:
NL45ABNA0551741473 . onder vermelding van naam, adres woonplaats en cursusnr.
 inschrijven? 5  >

 ^
 
Benodigdheden
Meebrengen van sportkleding is voor alle dagen gewenst.


Met eventuele verdere vragen wendt U zich tot het IAS secretariaat.


 ^