Voeding cursussen I Voeding I complete info
Cursus Voeding

Inleiding
Deze vier-daagse cursus zal voornamelijk de mogelijkheden van voedingsaanpassingen beschrijven, welke bij diverse problemen zoals o.a overgewicht, ondergewicht !, MS, (auto) immuunproblemen etc. kunnen worden gebruikt. Ook de diverse noodzakelijke voedingsaanpassingen bij sporten komen aan de orde. Naast de basisinformatie over vetten, koolhydraten en eiwitten worden ook de vitaminen, macro- en micronutriënten besproken en de invloeden op gezondheid en ziekte. Dat voeding de basis voor gezondheid is, zal voor iedereen duidelijk zijn. Dat de gezondheid niet in een potje vitaminen en mineralen te koop is heeft de Amerikaanse samenleving ons wel duidelijk gemaakt.

 inleiding
 doelstelling
 voor wie?
 docent
 plaats
 wanneer
 cursusduur
 kosten
 inschrijving
 programma
   algemene voeding
   supplementering
   specifieke voeding
   topics
Doelstelling
Het geven van inzicht in de biologische en fysiologische aspecten van voeding in relatie tot de gezondheid, zodat deze kan worden gebruikt in de dagelijkse praktijk voor fysiotherapeuten. Na het volgen van de cursus moet de cursist in staat zijn een eventuele relatie te leggen tussen het voedingspatroon en de klachten van de patiënt. Aan de hand van een eenvoudige analyse moet de cursist een aantal eenvoudige voedingsaanpassingen aan de patiënt kunnen verstrekken.

Voor wie?Docent
De cursus staat onder leiding van: Bert A.M. van Wingerden PhD.,PRT.,ATC. Professor in Sports Physical Therapy and Sportscience, City University Los Angeles, CA. USA. Director of IAS.

Plaats
IAS Postgraduate Study and Research Center
Deken Schmerlingstraat 15 - 15a, 5841 AM Oploo

 ^
Wanneer
Op het inschrijfformulier vindt u de eerst volgende periode wanneer deze cursus plaats zal vinden.

Cursusduur
4 dagen van 9.30 tot 17.00 uur.

Kosten en inschrijving

De totale kosten bestaan uit inschrijf- en cursusgeld.
(zie inschrijfformulier voor prijzen)

inclusief uitgebreide syllabus met voedingstabellen, analysen en schema‘s, koffie en thee.

Inschrijving via inschrijfformulier en na overmaking
van inschrijfgeld op:
NL45ABNA0551741473 . onder vermelding van naam, adres woonplaats en cursusnr.
 inschrijven?  > ^
  algemene voeding
De diverse aspecten ten aanzien van koolhydraten, eiwitten en vetten. Onderdelen die ter sprake komen zijn o.a: Glycaemische Index, de biologische beschikbaarheid van eiwit, het gebruik van aminozuren in de sport, het belang van essentiële vetzuren, „fats that heal and fats that kill", periodiseren van voeding en basaalmetabolisme. Tevens komen onder deze noemer de voor- en nadelen van de verschillende dieet variaties aan de orde.

  vitaminen, mineralen en sporenelementen.
Vitaminen, mineralen en sporenelementen. De belangrijkste functies en mogelijkheden van supplementering. Wat is oxidatieve stress? Voor en nadelen van deze fysiologisch belangrijke reactie.

  specifieke voeding
Voedingsaanpassingen bij de diverse ziektebeelden als diabetes, MS, RA, astma, osteoporose en overgewicht. Periodisering van voeding in duursport en krachtsport. Toename lichaamsgewicht door middel van voeding en training. Samenstelling van maaltijden in de verschillende fasen van de training. Analyse van dieetsamenstelling.

  topics
  • Bereidingswijzen en de invloeden op de voedingssamenstelling.
  • De darm als basis voor een goed immuunsysteem.
  • Sport en supplementering. Een wetenschappelijk overzicht.
  • De waarheid achter etiketten en reclame.
  • Fytotherapeutische mogelijkheden in de sport.

Door middel van het gebruik van tabellen en analyses van voedingsmiddelen, wordt de samenstelling van de voeding bekeken op biologische beschikbaarheid, interacties van voedingsmiddelen, samenstelling en verhouding.


Met eventuele verdere vragen wendt U zich tot het IAS secretariaat.

 ^